6 sfaturi pentru un decor antistres

6 sfaturi pentru un decor antistres

Casa este locul in care incercam sa ne rupem de stresul cotidian si sa ridicam o bariera confortabila intre exterior si spatiul intim.

Dar reusim intotdeauna? Iata cateva sugestii care ar trebui sa aduca un strop de relaxare caminului:

1. Alegeti un stil de decorare care sa se potriveasca personalitatii dumneavoastra.

Nu trebuie sa uitati niciodata ca amenajarile pe care le faceti sunt menite sa va ofere dumneavoastra confortul fizic si psihic de care aveti nevoie. Elementele de amenajare la moda nu sunt neaparat si cele potrivite fiecaruia. Nu este o greseala sa alegeti un stil care nu e in tendinte, dar care este adecvat activitatilor si preferintelor dumneavoastra.

2. Evitati pe cat posibil crearea dezordinii, pentru ca aceasta provoaca anxietate.

Devine foarte dificil sa va simtiti confortabil intr-un mediu in care sunteti constant atacat de un haos generalizat, in care niciodata nu gasiti indeajuns de repede nimic din ce cautati. Investiti in fiecare zi un anumit timp reamenajarii decorului.

3. Preferati texturile naturale, care se pare ca au capacitatea de a diminua stresul.

Lemnul, sticla, ceramica, bumbacul, matasea creeaza un confort psihic mai mare in raport cu celelalte variante de texturi ce pot imbraca un interior.

4. Faceti o delimitare intre „afara” si interior

Asta se poate realiza prin utilizarea acoperirilor de vitraje. In special daca privelistea exterioara nu este foarte ofertanta, este bine sa nu lasati niciun geam „descoperit”.

5. Preferati jaluzelelor si obloanelor

Ocazional ati putea sa sa alegeti cateodata si variantele „reci”, perdelele si draperiile, care adauga interiorului mai multa caldura, iar pentru a asigura intimitatea, folositi-le pe cele opace sau semiopace.

6. In general, in incercarea de a realiza un decor relaxant si plin de viata

In asa fel reusim sa avem un aliat important pe care il reprezinta textilele. Perdelele lungi pana in podea, cuverturile si pernele vor transforma interiorul intr-o oaza de confort.

Lumina, plantele decorative, zona ta de relaxare, dormitorul pentru a scapa de orice urma de stres pe care o aveti din viata de zi cu zi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *