Acasa te simti cel mai bine, nu?

Acasa te simti cel mai bine

Pasionata de frumos si in special de design interior, gazda noastra, Diana Serban, ne-a impartasit experienta ei legata de amenajarea apartamentului de doua camere pe care il detine. Din povestea pe care o veti citi in continuare a reiesit ca, pentru Diana, procesul de renovare si decorare a locuintei a fost o reala placere.

‘Am cumparat apartamentul in anul 2000, de la o batrana. Deoarece nu fusese locuit de multa vreme, se afla intr-o stare de degradare avansata. L-am renovat la momentul respectiv, dar nu am facut o investitie foarte mare, deoarece pe vremea aceea eram studenta si nu dispuneam de prea multi bani. Singurele modificari mai importante au fost desfiintarea camarii din holul de primire, pentru a aseza acolo frigiderul, si daramarea peretelui ce delimita bucataria.

Inainte locuiam cu mama si sora mea mai mica intr-un apartament cu patru camere amplasat in zona Nerva Traian, insa imi doream un loc numai al meu, motiv pentru care am achizitionat acest apartament in care stau impreuna cu prietenul meu. Avand cu mama o afacere de familie – un depozit de materiale de constructii, sunt mereu la curent cu tot ceea ce este nou pe piata.

Poate de aceea, dar si datorita pasiunii mele pentru amenajarile interioare, simteam nevoia unei schimbari. Nu mai eram multumita de felul in care arata apartamentul meu. Fiind interesata de domeniu, am foarte multe reviste de profil. Revista Domus o stiu pe dinafara! Chiar si reclamele! Asa ca, inspirata de ceea ce am vazut in publicatiile de specialitate, am decis sa imi renovez si redecorez apartamentul.

Acasa te simti cel mai bine

Asta se intampla in mai 2006. Am apelat la o firma specializata, deoarece ma gandeam ca lucrarea va dura mai putin, insa a fost finalizata dupa sase luni.

De fapt, reamenajarea era programata pentru luna august, insa am devansat-o in mai, cand am fost nevoiti ca, intr-o saptamana, sa strangem toate lucrurile pentru a elibera apartamentul.

Desi sunt destul de ocupata si lucrez foarte mult, am supravegheat indeaproape totul, deoarece vroiam sa imi fie respectate strict ideile.

Trebuie sa recunosc ca i-am cam chinuit pe mesteri, dar asa sunt eu. Pun mare pret pe detalii! Am stiut de la inceput exact ce vreau si am cautat sa lucrez cu oameni meticulosi, care sa aiba rabdare sa puna in aplicare dorintele mele.

In timpul lucrarilor am avut ceva probleme cu vecinii, din cauza zgomotelor, pentru ca zona in care locuim este foarte linistita.

De asemenea, trebuie sa recunosc ca nu am putut respecta intru totul orele de odihna. insa acum cred ca a meritat orice efort: apartamentul meu este un adevarat un camin.

Cand vin acasa, ma simt bine si ma detasez de orice problema. Si prietenul meu este incantat de rezultat, desi nu s-a implicat deloc in amenajare. El este pasionat de masini, asa ca mi-a dat mana libera, cunoscandu-mi inclinatia pentru design interior.

Trebuie sa recunosc ca mi-ar fi placut foarte mult sa studiez arhitectura sau domeniul artei, dar acum, la 31 de ani, e cam tarziu. in orice caz, mi-am exploatat aceasta pasiune cu ocazia amenajarii apartamentului si sunt foarte multumita de rezultat.

Credeam ca atunci cand voi termina amenajarea imi va trece microbul cu revistele home deco, dar observ ca nu e deloc asa. Pana acum mai cumparam si reviste pentru femei, dar acum mi se par superficiale.

Cand merg la cumparaturi, nu ma mai uit dupa haine, ci dupa decoratiuni si accesorii pentru casa. inca mai stiu povestea fiecarui lucru din apartament. La cat am umblat dupa ele…

Nu am pastrat mai nimic din vechea amenajare. Am facut adevarate sedinte de shopping pentru a redecora. E drept, unele lucruri mi-au atras atentia cu alte ocazii, dar pe marea majoritate le-am cautat expres. De exemplu, canapelele.

Sunt ultimele obiecte pe care le-am achizitionat, pentru ca nu am gasit culoarea potrivita. imi doream canapele din piele naturala, nu din piele ecologica (pentru ca am avut si nu mi-au placut), neextensibile si intr-o culoare care sa se potriveasca cu decorul livingului. Mai exact, cu covorul. in cele din urma, am gasit canapelele ocru pe care le voiam, dar am stat un an fara ele.

Publicat: Roxana Ion

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *