Alegerea tapiteriei in living

Alegerea tapiteriei in living

Alegerea tapiteriei influenteaza foarte mult felul in care se prezinta mobilierul dumneavoastra, fiind cea mai vizibila indicatie a stilului si calitatii acestuia. Si cum livingul este camera de primire a oaspetilor, aveti nevoie de o tapiterie durabila, comoda si, bineinteles, cu stil.
Dar pentru a reusi sa faceti alegerea perfecta, trebuie sa stiti ce intrebari sa puneti in magazinele de specialitate, pentru a primi informatii complete despre produsul pe care intentionati sa-l cumparati.
Sa vedem care sunt lucrurile pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand cautati o tapiterie.

Cum sa alegi imprimeuri

Textura aleasa trebuie sa se potriveasca stilului si personalitatii camerei. Este bine de stiut ca scala modelelor trebuie sa fie in concordanta cu dimensiunile incaperii; ca regula generala, modelele mari, repetate sunt adecvate intr-un living de dimensiuni mari. Daca doriti sa achizitionati mobilier cu tapiterie in dungi sau cu forme geometrice, aveti grija ca modelele sa nu fie deformate si, mai ales, ca textura sa nu prezinte risc de decolorare, pentru ca, in caz contrar, se va pierde repede farmecul. O tapiterie uni, dar buclata poate fi de mare efect, fiind recomandabila, in general, intr-o incapere unde imprimeurile ar incarca prea mult decorul.

Cum sa alegi cea mai buna culoare

Ganditi-va dinainte daca preferati o textura in culori reci sau calde, pentru a sti sigur daca se potriveste ambiantei din living. Desi culoarea este, probabil, principalul criteriu in functie de care se alege tapiteria, acesta nu este si cel mai indicat din punctul de vedere al rezistentei. Chiar daca preferati albul sau culorile deschise, in cazul in care livingul este zona de reuniune cotidiana sau in cazul in care aveti copii mici ori animale, cel mai bine ar fi sa alegeti nuante care sa reziste la uzura.

Ce stii despre durabilitate?

In zona livingului, unde se locuieste efectiv cel mai mult, este indicat sa va indreptati atentia catre o tapiterie tare, rezistenta, usor de curatat. De asemenea, orientati-va catre o tapiterie cu modele imprimate, si nu tesute.

Care este riscul de decolorare

Rezistenta la decolorare reprezinta un alt criteriu de alegere important. in spatiul de zi, mobilierul tapitat este mai expus razelor solare, asa ca fiti siguri ca ati ales o textura rezistenta si din acest punct de vedere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *