Caminul Leului

casa unui leu

Asa cum se cuvine unei zodii guvernate de Soare, care pana una alta e centrul sistemului nostru solar, locuinta Leului este somptuoasa si stralucitoare. Aceasta zodie fixa de foc exceleaza in organizare si in mondenitate, motiv pentru care foarte multi Lei nu-si concep casa asemenea altor zodii, respectiv ca pe un cuibusor linistit si relaxant, unde pot sa-si lase linistiti hainele pe jos si sa stea pe canapeaua din fata televizorului cu picioarele comod cocotate pe masa. Casa Leului este gandita – hai sa zicem – ca un fel de palat.

Dupa cum stim cu totii, functiile palatului sunt usor diferite de cele ale unei locuinte obisnuite. Aici primim delegatii oficiale, diplomati, vedete sau alte celebritati care merita o asemenea onoare. Leul este in permanenta constient de functia sociala pe care o are si pe care nu inceteaza sa o reprezinte odata ce a ajuns intre cei patru pereti ai sai. I se intampla si lui, evident, sa stea cu picioarele pe masa de cafea din fata canapelei, dar sta intr-un anume fel. Mai exact, in cel al gentilomului nobil care-si permite un moment de relaxare. Va purta, cu aceasta ocazie, un costum de interior (Doamne fereste pijama!), preferabil din satin, iar papucii de casa vor fi lucrati de mana si importati probabil din Indonezia – unde a gasit el o pereche de incaltari care sa indeplineasca cu succes functia de papuci de casa comozi, impreuna cu un aspect demn de regalitatea leonina. Procedand astfel, Leul nu va simti ca pierde din demnitate, in cazul in care administratorul i-ar suna pe neasteptate la usa sau daca vreo vecina zapacita ar veni sa imprumute cateva linguri de cafea.

Semn al mondenitatii, Leul nu va petrece insa multe seri urmarind programe tv, ci va fi gazda unor petreceri despre care ar merita sa se scrie sau va bantui el insusi prin savana teatrelor mondenitatii din localitate.

In conditiile in care Leul deschide vizitatorilor portile „palatului” sau, va fi perfect organizat pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Asta nu depinde de faptul ca el traieste intr-o vila luxoasa sau intr-o garsoniera. Prin tinuta si conceptie, el va imprima oricarui habitat un aer cat mai aproape de grandios.

Culorile din casa

Acest semn al regalitatii este, bineinteles, in afinitate cu aurul, metalul care imita in stralucire si noblete culoarea Soarelui. Din acest motiv, Leii au o preferinta pentru auriu, pentru tonurile intense de galben, dar si pentru nuantele de purpuriu. Este vorba despre acel purpuriu pe care il regasim in hlamidele imparatilor sau despre cel specific robelor in care sunt imbracati cardinalii. Cu privire la pietrele pretioase in rezonanta cu acest semn al nobletii si al functiilor inalte, exista dispute intre astrologi. Unii considera ca o piatra specifica zodiei ar fi rubinul, pe care altii il atribuie insa zodiei Berbecului si Scorpionului. Majoritatea astrologilor moderni opteaza pentru diamant, insa pietrele pretioase cu care toti sunt de acord sunt sardonixul si chihlimbarul. in decursul istoriei, aceste pietre au diferit, egiptenii si grecii atribuindu-le smaraldul si granatul, bizantinii – olivina si smaraldul, evreii – carneolul, iar astrologii medievali – onixul si sardonixul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *