Casa cu 5 scari!

Casa cu 5 scari!

Atunci cand se construieste o casa, exista elemente la care este imposibil sa renunti, precum frumusetea, functionalitatea, dorinta de a lasa un semn al trecerii fara limite de timp si spatiu. La marginea eleganta a Bucurestiului, dincolo de aglomeratia stresanta a centrului, se ridica o locuinta plina de surprize placute, armonioasa, un joc rafinat de lumini si forme inedite. Scarile nu sunt numai cai de acces, sunt protagonistele unei scenografii greu de banuit, sunt obiecte de arta si centrul atractiei unei amenajari pline de sarm.

Interiorul si exteriorul casei sunt armonizate intre ele, dar si cu peisajul inconjurator. Practic, gradina continua acelasi maxim de deschidere, cu spatii ample, suprafete lucioase, lumina si culoare. in interior, zona diurna este clar definita si separata de cea nocturna. Ne aflam inr-o casa in forma de evantai, in care niciun element nu a fost lasat la voia intamplarii. Scara principala elicoidala ce ocupa o parte din living este obiect de arta si centru de atractie. Este imposibil sa nu o remarci; gratioasa, eleganta, se armonizeaza cu semineul aflat fata in fata si innobileaza intreaga locuinta.

Pentru realizarea ei a fost adus din Belgia special un mester pietrar, ce a dus la extrem atentia acordata detaliilor. Treptele sunt acoperite cu piatra de Dobrogea, iar balustradele fine cu margini rotunjite sunt din inox; ambelele materiale reci dau insa un inedit efect de cladura si stralucire. Cu siguranta ca este vorba despre un stil modern, dar pe alocuri se simt si influente mediteraneene. Podelele sunt acoperite cu gresie, in dale mari, culoarea pamantului ars, precum in zonele in care soarele si marea sunt gazdele de zi cu zi ale unei vieti pline de parfum si relaxare.

Panza apei din piscina este sugerata de stralucirea materialului ceramic, impecabil slefuit. Atmosfera predominanta este una de joc permanent, de dialog intre privitor si volumetrii. Casa are ceva de spus, un dans de forme inedite. Pe alocuri, tavanele sunt mai inalte; aici nimic nu este previzibil, ceva se invarte, ceva se misca in mod placut.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *