Casa de 1 milion de euro

Casa de 1 milion de euro

Pentru doamna Tina Dumitrache viitorul incepe azi, timpul este important doar ca masura a experientei, iar tineretea este vesnica doar daca stii cum sa o intretii cu umor si buna dispozitie. ‘A construi’ este verbul care-i defineste personalitatea, fie ca este vorba despre semnificatia de baza sau despre o atitudine pozitiva, ce presupune determinare si idei clare

A trai frumos inseamna in primul rand a acorda un respect deosebit valorilor, prioritatilor, nevoilor celor din jur, intr-o perfecta armonie cu importanta celor personale. O casa frumoasa, amenajata cu bun-gust, nu este un lucru usor de infaptuit.

Ca si in orice alta arta, echilibrul si concordanta elementelor de baza presupun coerenta si cunoastere. Haosul si dezordinea nasc kitsch, disconfort ce oboseste mai mult decat ne putem imagina. Sfatul specialistilor este necesar si util: o idee poate schimba totul, chiar daca avem notiuni clare si stim in totalitate ceea ce ne dorim.

Atunci cand a achizitionat aceasta vila, doamna Tina Dumitrache a apelat la consilierea unui grup de arhitecti, Casa Roma, showroomul din Piata Alba Iulia, din Bucuresti. Constructia nu era terminata, fapt ce i-a permis o serie intreaga de interventii, dar a pastrat intacta arhitectura.

Casa de 1 milion de euro

Moderna, spatioasa, cu camere inalte si suprafete vitrate mari, ce definesc un stil actual dinamic, cu o suprafata generoasa de circa 460 mp locuibili si 200 mp de terase, casa a fost precum panza pentru un pictor – fundalul ideal pentru o opera de arta.

Domeniul dumneaei de activitate este altul decat amenajarile interioare, dar a indraznit sa incerce si aici, iar eforturile i-au fost incununate cu succes. Cele trei niveluri ale casei au fost structurate in asa fel incat sa se obtina un parcurs logic plin de rafinament, cu arii de serviciu, personale si pentru oaspeti. La parter, un spatiu amplu deschis cuprinde livingul, zona de dining si bucataria open space.

Biroul de lucru este separat, datorita diferentei de stil. Tot la acest nivel se afla si garajul. La primul etaj, zona nocturna se intinde pe tot spatiul aflat la dispozitie: doua dormitoare, fiecare cu terasa si bai aferente. Ultimul nivel se individualizeaza, este o garsoniera mare, cu baie, bucatarie si terasa de 120 mp.

Ideea unui parter deschis nu este noua, dar dimensiunile impresionante ce denota o siguranta absoluta, o fantastica perspectiva a intregii suprafete, reflecta eleganta si rafinamentul unui stil de viata. Atunci cand investitia intr-o locuinta este majora, acest lucru presupune o mare atentie la detalii si finisaje. Si aici remarcam zugravelile impecabile si jocul cromatic de la nivelul podelelor.

Casa de 1 milion de euro

In zonele de trafic si in cele care presupun prezenta apei s-a folosit gresie (furnizor SSAB), material ceramic de cea mai buna calitate, rezistent si usor de intretinut. Pentru restul interiorului, parchetul din lemn masiv de stejar a fost cea mai buna alegere. In amenajarea intregii vile s-a abordat stilul minimalist, ce presupune ordine, claritate, linii drepte, simple, o cromatica ce aminteste de filozofia zen.

Culorile de maro-ciocolata si bej sunt contrabalansate de accentele de rosu puternic. Mobilierul elegant este structurat pe zone. In living, canapelele joase si masuta de cafea compun un ansamblu rafinat, peste care se revarsa lumina in alternante de natural si in sclipirile unor lampi in scenografie de Oscar.

Daca pentru podele exista o impartire clara, tavanele si peretii ofera privitorului o incantare aparte, datorita unor geometrii ametitoare, insotite de spoturi minuscule sau marcate de plafoniere sau aplice grandioase, ce dincolo de latura practica sunt elemente de decor. Abordarea din perspectiva luxului si a grandorii stilului minimalist presupune o varietate de materiale, iar nota finala este data de anumite obiecte, pozitionate in locuri de unde pot fi admirate, pentru a sublinia un mesaj de design.

Zona de luat masa este in linie cu bucataria deschisa, o alta latura a fluiditatii intregului ambient. Daca obiectele de decor reprezinta domeniul personal al doamnei Tina Dumitrache, de la vase decorative, fructiere sau statuete la covoare calde si pufoase, perdelele si draperiile sunt un capitol separat.

Fiind vorba de ferestre pe doua etaje, dimensiunile impresionante au necesitat o comanda speciala. S-au ales materiale naturale – matase, organza si bumbac -, recomandate, de altfel, si de targurile internationale.

Pentru zona de bucatarie s-a comandat mobilier specific, incadrarea aparaturii electrocasnice Ariston facandu-se cu multa discretie, lasand privirea sa alunece pe suprafetele plane impecabile. Etajul cuprinde doua dormitoare ample, fiecare din ele cu terasa si baie. Si aici s-a continuat seria minimalista, fiecare piesa de mobilier avand dimensiuni mari, confortabile.

Dressingurile au usile dotate cu oglinzi, nu neaparat din nevoia crearii unui spatiu fals, ci mai degraba pentru a nu iesi din tiparele stilului abordat. Paleta cromatica este dulce, linistitoare, iar materialele sunt numai din sfera celor care confera caldura si relaxare: lemn natur, textile, ingemanate intr-un sublim dans de nuante pastelate. Ca o particularitate a decorarii se remarca prezenta lucrarilor maestrului Valentin Tanase: peisaje de natura statica sau omagiul adus violonistului.

Exista un cod al pozitionarii unei lucrari de arta ce implica o fina cunoastere, calcule matematice de inatime, inramare si iluminat. Subiectul, maniera de realizare si dimensiunile au impus in acest caz o exclusivitate a manierei de expunere, facand ca fiecare tablou in parte sa aiba un fundal liber, fara decor.

Publicat: Roxana Ion

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *