Ce stii despre aranjamentele florale?

despre aranjamentele florale

In domeniul accesoriilor naturale, foarte la moda este „floristica”, adica aranjamentele realizate din flori naturale sau uscate. Acestea sunt asezate in vase cu un design aparte si puse in valoare gratie maiestriei specialistilor.

Datorita plantelor folosite, aranjamentele pot rezista un timp indelungat: cele compuse din flori naturale se mentin fara nicio intretinere ulterioara, astfel ca, dupa uscarea florilor, sunt la fel de aspectuoase ca in faza de concepere.

Observand cu atentie un astfel de aranjament, vom constata ca plantele sau suportul de baza trimit la simbolismul general al pamantului si al arborelui, reprezentand sursa principala de energie vitala si viata insasi in evolutia sa spre cer. Au fost utilizate flori in nuante deschise (alb, galben, vernil) si pastelate (roz, portocaliu, bleu), cu petale ascutite sau sectate (taiate).

Asocierea acestor culori este una foarte sugestiva: spre exemplu, albul timite la sacru si la linistea absoluta, iar albastrul sau vernilul simbolizeaza speranta, nemurirea.

Lastarii ce se inalta solitari, strapungand aceasta cetate de spini, exprima triumful fortei inteioare asupra adeversitatilor externe, perenitatea aspiratiilor verticale, ce se implinesc, odata trecute cumplitele incercari, prin florile ce alcatuiesc petele de culorile tari, semn de nemurire, dar si imagine a legii divine ce trebuie urmata pe aceasta cale.

Vitalitatea dobandita dupa acest proces de regenerare interioara debordeaza parca din manunchiul de frunze amestecate printre ramuri, dar nu se manifesta suprem decat in ultima inflorescenta viu colorata, imaginea spiritului eliberat ce poate acum inflorii in toata plenitudinea sa, dupa regasirea propriei unitati si identitati.

„Paradisul nu este doar pura fictiune religioasa si inchiderea florilor noastre pledoaria, el se afla in fiecare si depinde numai de voi, de fiecare, sa-l caute si sa-si castige dreptul de cetate in el.”

Calea fericirii e dreapta si as adauga eu, grea, dar nu de netrecut, iar rasplata depaseste cu siguranta efortul. Iata numai o poveste pe care ne-am putea-o imagina atunci cand privim sau construim chiar noi insine aceste compozitii, pentru ca apoi sa le oferim frumos ambalate celor dragi in diverse ocazii de la nunti, botezuri pana la cadouri de casa noua sau chiar aranjamente ce ne vor ornamenta casele noastre.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *