Cum sa decorati un brad de Craciun? reguli pentru a nu face greseli

Pe pagina BraziCraciun.net

Bradul artificial este cu siguranta mai putin poetic, deloc parfumat (chiar daca exista parfumuri specifice pe piata pentru a falsifica un miros de lemn), dar are unele avantaje comparativ cu un brad de Craciun natural: nu pierde ace, poate fi depozitat cu usurinta dupa sarbatori, este mai usor sa il misti.

Un brad artificial poate fi foarte scump decat unul viu, dar cheltuiala va fi amortizata de-a lungul anilor. Pe pagina BraziCraciun.net aflam ca un brad de craciun poate fi de foarte multe feluri, iar cei mai buni brazi artificiali sunt cei cu ramurile complet din polietilena (PE, sau aspct real), apoi exista cele mixt din polietilena si PVC (material mai sarac, de obicei folosit pentru a umple zona interioara si mai putin vizibila a bradului). mai jos sunt cele complet din PVC.

Ce stil decorativ sa alegem pentru un brad de Craciun?

Pasul preliminar este sa incercati sa va imaginati efectul final pe care doriti sa il obtineti: doriti un brad modern? Victorian? Scandinav? Opulent? Minim? Pe nuantele clasice de rosu si auriu? Sau un aur roz foarte modern? Sau toate foarte naturale? Posibilitatile sunt foarte multe. Sfatul expertilor in acest caz este sa faceti o cautare pe Pinterest pentru a colecta idei. Iata cateva exemple si idei, dar, desigur, totul depinde de imaginatia personala:

  • Brazi de craciun clasici: auriu, rosu, verde inchis (variati materialele pentru un efect si mai bun, de exemplu decoratiuni lucioase si mate, panglici de matase si catifea)
  • Nordic: multe lumini, alb, lemn, hartie. Cu sau fara o atingere de rosu la alegerea ta.
  • Brad de Craciun opulent: in nuante de aur si argint, globuri supradimensionate (cu diametrul de 15 cm si peste), panglici de catifea si organza, arcuri, decoratiuni asemanatoare bijuteriilor. Varf in forma de inger.
  • Retro: cu figurine spargatoare de nuci, jucarii vintage din tabla sau lemn, varf de sulita, cai, balansoar, dansatori
  • Sofisticat: efectul este obtinut prin alegerea materialelor si / sau culorilor neobisnuite: de exemplu violet inchis, gri, metale precum cuprul sau argintul vechi, sticla mercurizata. In acest caz, calitatea si coerenta decoratiunilor intre ele conteaza mai mult decat cantitatea.

In general, pentru un brad artificial frumos este o idee buna sa folositi o paleta de culori limitata (3/4 de culori care merg bine impreuna) si sa modificati materialele pentru a adauga textura. Sau limitati-va la o singura culoare in multe nuante, sau chiar o singura culoare, intr-o singura nuanta (toate rosii, toate albe), dar atunci intr-adevar materialele trebuie sa fie cel putin putin diferite.

Exemple de materiale care pot fi utilizate intr-un brad de Craciun artificial (nu toate impreuna, desigur, as spune ca 3/4 din ele ar trebui alese, ca si pentru culori): sticla transparenta, sticla colorata, sticla mercurizata, hartie si carton, lemn, rachita, franghie , matase, catifea, bumbac, cristal, argint, diverse metale, ceramica, materiale naturale precum conuri de pin, fructe de padure, ramuri si multe altele.

Pentru decoratiuni brad de Craciun, am spus ca stilurile, materialele si preturile pot varia foarte mult, dar iata o lista cu cele mai bune:

  1. Hartie, cu tehnica origami, carton de calitate si putin timp puteti face decoratiuni cu adevarat fabuloase si ieftine
  2. Sticla mercuriala antica: confera o nota de eleganta atemporala
  3. Sticla si cristal transparent: luminos si usor
  4. Lana si fetru: pentru un efect nordic foarte modern si minimal.

Adaugati lumini in brad de Craciun

In acest moment ar trebui sa continuati cu luminile, care trebuie plasate mai devreme si mai adanc intre ramuri decat celelalte decoratiuni. In trecut, exista moda cu rasucirea sirurile de lumini in jurul copacului creand o spirala, dar efectul nu a convins niciodata complet. Bradul parea infasurat intr-o „panza de paianjen” de fire.

Anul acesta am descoperit ca ar trebui sa alunece in jurul ramurilor de la trunchi pana la varfuri si spate, ramura cu ramura. Luminile pot fi colorate, cu lumina rece sau calda, cu becuri LED normale, supradimensionate sau foarte mici. Totul depinde de stilul general ales la inceput, de un lucru sunt drastic: fara intermitenta.

Lumini fixe sunt cea mai buna idee si cel mai bun obiect decorati. Luminile intermitente nu sunt tocmai ideale deoarece acestea se strica mai repede. Acum, daca la fel ca majoritatea oamenilor folosesti si lumanari adevarate, este timpul sa le asezi suporturile pe cele mai potrivite ramuri, care sunt cele care au suficient spatiu pentru lungimea flacarii, pentru a nu crea accidente.

Alege locatia

Pentru un brad de Craciun viu, aceasta inseamna un loc cat mai racoros posibil, departe de radiatoare si alte surse de caldura, luminos.

Pentru un brad artificial, locatia este mai libera, idealul este in orice caz ca este un loc clar vizibil, cu o priza electrica la indemana pentru orice nevoi de iluminat, eventual adapostita de animale de companie.

Acopera suportul

In primul rand, va fi necesar sa ne gandim la o husa pentru baza metalica: exista cateva tipuri de „fuste” in vanzare care incep cu un cost de cativa euro pentru a ajunge la cele ultra-luxoase in blana ecologica sau speciale cosuri „gaurite” pe fund, dar o bucata de panza frumoasa sau o patura bine drapata. Oricare dintre aceste variante sunt foarte bune pentru a acoperi baza unui brad de craciun, langa care cadourile vor arata foarte frumos. Apropo, te-ai intrebat vreodata cand a aparut bradul de craciun?

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *