Cum să mixezi și asortezi mobilierul ca un profesionist

Cum să mixezi și asortezi mobilierul ca un profesionist

Mobilierul este un element esențial al designului interior și poate face sau distruge aspectul general și senzația unei camere.

Arta de a amesteca și asorta mobilierul este o abilitate care poate transforma chiar și cele mai banale spații într-o zonă de living elegantă și funcțională.

Este vorba despre crearea unui aspect coeziv care să permită fiecărei piese să strălucească, fără a le copleși pe celelalte.

Indiferent dacă decorați o casă nouă sau pur și simplu doriți să vă reîmprospătați interioarele existente, este esențial să învățați cum să amestecați și să asortați mobilierul ca un profesionist.

În această postare pe blog, vă vom împărtăși câteva sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să creați un aspect armonios și bine îngrijit în casa dvs. De la selectarea paletei de culori potrivite, până la alegerea materialelor și texturilor care se completează reciproc, vom acoperi toate elementele de bază ale amestecării și potrivirii mobilierului.

De asemenea, vă vom arăta cum să încorporați diferite stiluri și perioade de mobilier în interioarele dvs. pentru un aspect unic și eclectic. Deci, fie că te îndrepți pentru o atmosferă scandinavă minimalistă, fie

Selectați un stil dominant.

Una dintre cheile pentru a amesteca și asorta cu succes mobilierul este selectarea unui stil dominant. Aceasta înseamnă că ar trebui să alegeți un stil de mobilier ca bază pentru designul camerei dvs. și să construiți în jurul acestuia. Indiferent dacă stilul tău dominant este modern, tradițional, rustic sau orice altă estetică de design, acesta ar trebui să dea tonul pentru restul alegerilor tale de mobilier.

Selectând un stil dominant, creați un aspect și o senzație coerentă în spațiul dvs., ceea ce face mai ușor să adăugați piese complementare care îmbunătățesc designul general.

În plus, un stil dominant vă poate ajuta să vă restrângeți opțiunile atunci când cumpărați mobilier, ceea ce economisește timp și previne oboseala decizională.

În cele din urmă, selectarea unui stil dominant este un prim pas crucial în stăpânirea artei de a amesteca și potrivi mobilierul ca un profesionist.

Folosiți o schemă de culori.

Când vine vorba de amestecarea și potrivirea mobilierului, utilizarea unei scheme de culori este un aspect crucial de luat în considerare. A avea o schemă de culori coerentă este o modalitate excelentă de a lega diferite piese împreună și de a crea un aspect armonios în orice cameră.

Pentru a utiliza eficient o schemă de culori, începeți prin a alege o culoare dominantă care va acționa ca fundație pentru designul dvs. Apoi, selectați nuanțe complementare care vor spori și echilibra culoarea dominantă.

De exemplu, dacă alegeți o canapea bleumarin ca piesa dominantă, luați în considerare să o accentuați cu nuanțe complementare de crem, bej sau galben muștar. Acest lucru va ajuta la crearea unui aspect coeziv și va facilita amestecarea și potrivirea diferitelor piese de mobilier.

Amintiți-vă, utilizarea unei scheme de culori nu înseamnă asortarea perfectă a tuturor lucrurilor, ci mai degrabă a crea un spațiu echilibrat și atrăgător din punct de vedere vizual.

Variați texturile și materialele.

Când vine vorba de amestecarea și potrivirea mobilierului, este important să variați texturile și materialele pentru a crea interes vizual și profunzime. Folosirea pieselor care au aceeași textură sau material poate avea ca rezultat un aspect plat și neinspirat.

De exemplu, asocierea unei canapele din piele netedă cu un covor pufos poate crea un contrast plăcut care atrage privirea și adaugă dimensiune spațiului. În mod similar, amestecarea tonurilor de lemn și a finisajelor poate crea un aspect coeziv, dar dinamic.

Atunci când încorporează diferite texturi și materiale, este important să se ia în considerare stilul general și schema de culori a camerei pentru a asigura un aspect armonios.

Luați în considerare proporția și scara.

Când vine vorba de amestecarea și potrivirea mobilierului, este important să luați în considerare proporția și scara. Aceasta înseamnă luarea în considerare a dimensiunii și formei fiecărei piese de mobilier în raport cu celelalte din cameră.

O greșeală comună pe care o fac oamenii este alegerea pieselor care au toate aceeași înălțime sau adâncime, ceea ce poate face ca camera să se simtă plată și neinteresantă. În schimb, încercați să jucați cu diferite înălțimi, lățimi și adâncimi pentru a crea interes vizual și echilibru.

De exemplu, asocierea unui raft înalt cu o canapea joasă poate crea un contrast plăcut. În mod similar, amestecarea unui fotoliu mare și supraîncărcat cu o măsuță de cafea elegantă și modernă poate adăuga textură și dimensiune spațiului.

Luând în considerare proporția și scara, vă puteți ridica opțiunile de mobilier și puteți crea o cameră coerentă, atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Adăugați note personale cu moderație.

Când vine vorba de amestecarea și potrivirea mobilierului, adăugarea de note personale poate face ca spațiul tău să se simtă unic și primitor. Cu toate acestea, este important să faceți acest lucru cu moderație. Prea multe atingeri personale pot face o cameră să se simtă aglomerată și haotică.

În schimb, alege câteva piese cheie care vorbesc despre personalitatea și stilul tău și încorporează-le strategic în spațiul tău. De exemplu, o piesă de artă sau o pernă decorativă cu un model unic poate adăuga personalitate fără a copleși încăperea.

Amintiți-vă, mai puțin este adesea mai mult atunci când vine vorba de atingeri personale în designul interior.

Amestecarea și potrivirea mobilierului poate părea o sarcină descurajantă, dar cu abordarea corectă, vă poate transforma spațiul într-un mediu elegant și primitor.

Păstrând o schemă de culori consistentă, jucându-se cu textura și modelul și echilibrând proporția mobilierului dvs., puteți crea un spațiu coeziv și interesant vizual.

Nu uitați să experimentați cu diferite combinații și să vă distrați cu procesul. Cu aceste sfaturi, vă puteți crește abilitățile de design interior și puteți combina și potrivi mobilierul ca un profesionist.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *