De ce se deschid ușile de la baie din exterior?

De ce se deschid ușile de la baie din exterior?

Întrebarea voastră este un bun exemplu de cât de prostești și ilogice sunt lucrurile care sunt luate de la sine înțelese. De fapt, acesta este rezultatul unei lungi istorii de mici accidente, unul care duce la altul. În vechime, totul a început cu niște regi care au vrut să își arate puterea schimbând obiceiul.

Apoi, de acolo a pornit un adevărat bulgăre de zăpadă. Spre exemplu, cel mai elementar motiv pentru care ușile de la baie se deschid din exterior este faptul că balamalele sunt plasate pe partea interioară a ușii de la baie. Cel mai simplu mod în care un vizitator poate deschide ușa este să rotească mânerul din exterior.

Ușile de baie se deschid din exterior pentru că, dacă o deschideți din interior, o închideți din exterior, ceea ce nu este necesar.

Este doar un bun simț, nu este vorba că cineva s-a gândit de curând la asta, noi facem asta de ani de zile.

Cu excepția cazului în care nu sunt proiectate special pentru a fi reversibile, ceea ce nu este cazul, toate ușile de baie se deschid din exterior.

Motivul este că ușa se balansează în afară pe balamale, iar ușa fiind chiar lângă perete, ar fi foarte dificil să o deschizi din interior fără să te lovești cu capul de perete. Dacă vă gândiți că acesta este un defect de proiectare, atunci aveți dreptate.

Motivul pentru care nimeni nu a ales să o repare este din cauza costurilor implicate, în principal reproiectarea structurii ușii și a băii care să găzduiască ușa.

Există câteva motive pentru care ușile de baie se deschid din exterior:

  1. Primul motiv este pentru intimitate. Când ești în baie, nu vrei ca oamenii să intre peste tine.
  2. Al doilea motiv este pentru siguranță. Dacă ar exista un incendiu în baie, ați dori să puteți ieși rapid.
  3. Al treilea motiv este pentru că este mai igienic în acest fel. Dacă ușa ar fi fost deschisă din interior, atunci toți germenii de pe mâinile tale s-ar fi transferat pe clanță și oricine ar fi atins-o după aceea s-ar fi îmbolnăvit și el.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *