De ce sunt importante jucariile pentru cei mici?

Jucarii din Lemn pentru Copii

Jucariile pentru copii sunt din ce in ce mai diverse, ceea ce pune uneori in dificultate un parinte atunci cand alege o jucarie pentru cel mic. In primul rand, ghidajul alegerii unei jucarii de copii ar trebui sa se faca in primul rand in functie de calitatea acesteia, iar in al doilea rand, in functie de varsta copilului. Potrivit specialistilor, nu este in regula sa se forteze un copil cu efectuarea unui joc, daca nu este potrivit varstei lui. Asadar, in functie de varsta si calitatea produsului, vei putea alege o jucarie perfecta pentru copilul tau.

Tipuri de jucarii

Exista multiple tipuri de jucarii si enumeram cateva: jucarii de rol, jucarii creative, jucarii pentru dezvoltare, jucarii senzoriale (pentru bebelusi), jucarii exterior etc… Pentru un bebelus de exemplu, ii este suficienta o jucarie senzoriala, pe cand un copil de la un anisor in sus, va avea curiozitati mai mari, asa ca poti alege jucarii pe care el sa le foloseasca sa descopere lumea inconjuratoare (de expl jucarii de impins-tras sau jucarii precum covorase muzicale etc) Pentru un copil de 2-3-4 ani cele mai interesante jucarii sunt cele de rol dar si cele ce implica atentia… aici enumeram puzzle de lemn.

Copiii mai mari de 4 ani, sunt familiarizati deja cu o gama larga de jucarii si vor sti ce anume isi doresc sa primeasca in dar si ce anume ii atrage.

Cu totii ne dorim ca si copiii nostri sa creasca sanatosi si sa se dezvolte in intregime. Puzzle-urile din lemn stimuleaza invatarea pentru cei mici, precum si dezvoltarea imaginatiei lor si permitandu-le sa se distreze in timp ce invata.

Puzzle-urile sunt o modalitate foarte buna de a se distra, pe langa faptul ca este o activitate foarte recomandata, care are numeroase beneficii psihologice la copii.

De ce puzzle de lemn?

  • Cu puzzle-urile, copiii observa si exploreaza tot ce au in jurul lor. Acest lucru ii ajuta sa isi imbunatateasca semnificativ atentia si concentrarea.
  • Ei invata sa se controleze si sa reflecteze inainte de a actiona.
  • Ii ajuta sa-si mareasca atentia. Ei extraga informatii specifice din ceva general. Intr-o singura piesa construiesc un intreg puzzle. Cu imaginea de ansamblu trebuie sa localizeze partea corecta. Acest lucru ii face sa invete sa sintetizeze informatii.
  • Ei dezvolta coordonarea motorie ochi-mana. Ei vad piesa de care au nevoie si o testeaza pana cand se potriveste in locul potrivit.
  • Imbunatateste rezolvarea problemelor prin necesitatea de a crea ceva care este aproape anulat.
  • Ei dezvolta viziune spatiala si abilitati cognitive, invatand concepte din diferitele subiecte continute in puzzle-uri.
  • Ei invata sa depaseasca provocarile si se confrunta cu dificultati.
  • Ele imbunatatesc logica si limbajul, precum si relatiile de familie.

Alte tipuri de jucarii ce dezvolta atentia

Lego este de asemenea un tip de joc foarte asemanator cu puzzle pentru ca dezvolta creativitatea si totodata indemanarea copiilor. Jucariile pentru copii trebuie alese cu grija si in functie de calitate. Nu cumpara jucarii pentru copii daca nu sunt potrivite pentru varsta lor!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *