Mese din lemn, create să pară că sunt făcute dintr-o singură bucată de lemn?

Cum se face ca unele mese gigantice din lemn să pară că sunt fără cusur și făcute dintr-o singură bucată de lemn?

Sunt multe lucruri care trebuie făcute pentru ca o masă uriașă din lemn să pară că este fără cusur și făcută dintr-o singură bucată de lemn. În primul rând, lemnul este tăiat la dimensiunea dorită și apoi marginile sunt netezite.

Apoi, masa este șlefuită și vopsită pentru a-i da o culoare uniformă. În cele din urmă, se aplică un strat transparent pentru a proteja lemnul și a-i da un finisaj strălucitor. Întregul proces necesită timp și răbdare, dar rezultatul final merită!

Când vine vorba de fabricarea unor bucati mari din lemn, procesul este de fapt destul de simplu.

Mai întâi, o bucată mare de lemn este tăiată la dimensiune și apoi șlefuită până când este netedă.

Apoi, lemnul este colorat sau vopsit în culoarea dorită și apoi sigilat cu un strat transparent pentru a-l proteja de umiditate și uzură. În cele din urmă, masa este asamblată folosind fie șuruburi, fie cuie și apoi este finisată cu garnituri pe margini.

Rezultatul final este o masă de lemn frumoasă și gigantică, care arată ca și cum ar fi fost făcută dintr-o singură bucată de lemn, dar care, de fapt, a fost creată folosind mai multe piese mai mici. Acest tip de masă poate fi folosit atât pentru interior, cât și pentru exterior, ceea ce le face perfecte pentru orice spațiu de acasă sau de birou.

Dacă o masă este realizată manual, nu toate îmbinările vor fi fără cusur. Dar, este posibil să faci ca o masă mare să arate ca o singură bucată de lemn.

O modalitate este utilizarea unei tehnici numite îmbinare cu tenon-mortezat. Aceasta este o formă străveche de tâmplărie și folosește două bucăți de lemn pentru a crea o îmbinare care arată ca o singură bucată de lemn.

Este folosită pentru proiecte mai mari, în cazul în care tâmplarii nu au timp să facă o muncă suplimentară pentru a face să arate ca o singură bucată de lemn. O altă metodă constă în utilizarea aceluiași tip de lemn pentru întregul blat. Nu este posibil să obțineți o masă atât de mare dintr-o singură bucată de lemn, dar poate fi făcută să pară că provine dintr-o singură bucată de lemn.

Va trebui să folosiți coloranți și sigilanți pentru a obține variația de culoare de care aveți nevoie.

Există două modalități de a realiza o masă din lemn foarte mare, fără urme de lipire:

  1. Tehnologia Laser
  2. Frezarea

Tehnologia laser: În acest caz, se folosește un sistem de control numeric computerizat (CNC) care este echipat cu un fascicul laser controlat de calculator. Acest sistem este foarte eficient, precis și folosește mai puține ore de muncă decât modul tradițional de realizare a mesei.

Frezare: În acest proces, blocurile de lemn sunt lipite împreună în forma dorită. Când acest lucru este realizat, blocurile sunt apoi plasate într-o mașină CNC, unde masa este frezată cu o unealtă specială. Întregul proces durează aproximativ 6-8 luni.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *