Modalitate geniala de a moderniza usile de dulap urate

modernizarea usilor de dulap urate

Un pic de tesatura si niste feronerie noua sunt tot ce ai nevoie.

Daca ati locuit sau ati stat vreodata intr-o casa inchiriata, sunt sanse mari sa fi intalnit acele usi de dulap standard, pliabile, cu mici orificii de aerisire. In calitate de chirias, probabil ca nu sunteti dispus sa va luati un set nou de usi de inalta calitate, dar aceste usi pliante de baza tind sa faca o camera sa arate, ei bine, putin cam ieftina.

Designerul Keita Turner s-a confruntat cu astfel de usi in cadrul unui proiect recent. „Erau neinspirate si urate„, spune ea. Ea a impartasit pe internet un upgrade usor, iar acum puteti replica aspectul cu putina captuseala si tapiterie (pastrand in acelasi timp portofelul relativ capitonat in acest proces). Iata cum a facut-o.

1. Alegeti-va materialul

Lucrul grozav despre tapiterie? Exista optiuni aproape infinite de tesaturi din care poti alege. In cazul lui Turner, ea a ales o panza gri. „Am ales in mod intentionat aceeasi tesatura ca si panourile noastre de draperii din acest dormitor pentru un aspect elegant si sofisticat„, explica designerul. „Folosirea aceleiasi tesaturi de in noduroase pentru articole moi, cum ar fi draperiile, si apoi repetarea ei pe tapiterie poate da unei camere o vibratie coerenta, confortabila si elevata.

2. Pregatiti usile

In primul rand, am indepartat orice feronerie existenta, apoi am scos usile din balamale„, explica Turner. Acest lucru se poate face cu o surubelnita cu cap Phillips sau cu un burghiu. „Apoi, am separat fiecare usa plianta individual si am asezat panourile usilor pe o suprafata de lucru plana.

Sa nu credeti ca aveti nevoie nici de o masa de lucru sofisticata – aici, suprafata lui Turner a fost podeaua.

3. Tapisati panourile

Urmatorul pas: tapiteria. Pentru un aspect mai high-end, Turner a folosit vata de plapuma pentru a da usilor un pic de captuseala, fixand-o cu adeziv („puteti folosi si capse„, adauga ea). Sfat pro: „Asigurati-va ca nu adaugati vatelina pe partile laterale, altfel pliantele duble nu se vor inchide plat odata ce usile sunt reasamblate„, recomanda Turner.

Apoi, a masurat tesatura. „Am masurat lungimea si latimea usilor captusite, permitand sa tinem cont de inaltimea suplimentara a bataturii„, explica ea. „Am luat aceasta masuratoare adaugand cativa centimetri in plus pentru a fi folosita fie ca un tiv indoit, fie pentru a infasura partile laterale.

Dupa ce tesatura a fost taiata, Turner a infasurat-o in jurul usilor si a fixat-o pe spate cu un pistol de capse – exact asa cum ati face intr-un proiect de tapiterie de mobila.

Ca o alternativa, ati putea termina tapiteria la marginea din fata a usii, sugereaza designerul. „Daca nu doriti sa infasurati tesatura in jurul partilor laterale, puteti picta marginile usii pentru a se potrivi cu cea mai proeminenta culoare din tesatura„, sugereaza ea. „In acest caz, veti crea un tiv presat pliat de 1″ pana la 2″ in jurul tuturor laturilor fiecarui panou de tesatura, apoi aliniati marginile tesaturii pliate cu marginile usii, capsand tesatura in jurul perimetrului usii la intervale egale. Pentru a finisa marginile si a ascunde capsele, ati putea aplica ornamente cu cap de cui, impletituri de passementerie sau banda decorativa.

4. Inlocuiti feroneria veche

Odata ce tapiteria este bine fixata, inlocuiti balamalele si butoanele usii. Pentru o optiune suplimentara de personalizare, luati in considerare inlocuirea unor noi butoane. In acest caz, spune Turner, „am aruncat vechile butoane si le-am inlocuit cu aceste butoane albe foarte mari pentru a da usilor un pic de fler parizian.” De fapt, noile manere nici macar nu sunt manere: „Erau finisaje de draperii pe care le-am transformat in manere„, dezvaluie Turner. Vorbim despre personalizare creativa!

Et voila! Un nou set de usi pe masura realizate in cateva miscari, daca nu stiti ce usi sa folositi sau inca nu le-ati cumparat, vizitati eMag pentru cateva modele de ales la adresa: www.emag.ro/usi-dulap

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *