Pompe submersibile pentru apa curata si murdara

pompa de apa curata - neobral

Pompele submersibile sunt concepute pentru pomparea apei din rezervoare cu adancimi de apa mai mici de 8 m. Elementul de lucru al pompelor submersibile este, de obicei, setul de rotoare cu palete, a caror sarcina este de a creste impulsul lichidului.

Aceste pompe sunt utilizate aproape zilnic, deoarece fiecare casa are nevoie de apa potabila. Modul in care functioneaza acestei Pompe Caprari este foarte simplu – lichidul intra in pompa, este antrenat prin rotor cu ajutorul rotoarelor si apoi iese prin conducta de refulare.

O atentie deosebita trebuie acordata rulmentilor pompei submersibile, deoarece acestia determina in mod semnificativ durata de viata a rulmentilor. Proprietatile lichidului, calitatea muncii rulmentului si calitatea rulmentului in sine, toate acestea determina cat timp puteti continua sa utilizati pompa.

Cele mai frecvent utilizate pompe sunt cele submersibile.

Acestea nu sunt potrivite pentru toate tipurile de puturi, de exemplu pentru cele care sunt foarte adanci. Pompele submersibile sunt instalate in puturi de apa, atat pentru uz casnic, cat si pentru adaparea animalelor.

Pentru a pompa apa din puturi cu o adancime mai mare de 30 de metri, va trebui sa instalati o pompa mecanica de apa in put.

Principalele avantaje ale pompelor submersibile sunt costul redus, zgomotul redus in timpul functionarii, nu este nevoie de ventilatie suplimentara.
Pompa de apa este alimentata de apa insasi, astfel incat, indiferent de adancimea putului, pompa functioneaza la aceeasi viteza, indiferent. Cu cat adancimea putului este mai mare, cu atat mai puternica va trebui sa cumparati o pompa mai puternica.

Asadar, stabiliti mai intai adancimea putului si debitul maxim de care veti avea nevoie si abia apoi incepeti sa alegeti pompa.

Ce sunt pompele submersibile?

Pompele submersibile sunt utilizate in mod obisnuit in proiecte de acvacultura si pentru a pompa apa din puturi, rauri sau alte corpuri de apa. Ele sunt adesea folosite pentru a pompa apa din subsolurile inundate. Folosirea pompelor submersibile este cea mai usoara modalitate de a scoate apa din subsoluri si, de obicei, se poate face fara daune materiale majore.

Pompele submersibile sunt dispozitive cu un motor sigilat care este coborat sub nivelul apei si adaptat pentru a functiona in apa. Acestea sunt utilizate in principal pentru pomparea si drenarea apei. Majoritatea modelelor de pompe sunt protejate impotriva functionarii in gol, de exemplu, un intrerupator cu flotor, care asigura oprirea automata a pompei atunci cand nivelul apei scade prea mult. E
xista, de asemenea, pompe submersibile care, in loc sa pluteasca, sunt echipate cu sisteme electronice de control mai mult sau mai putin complexe. Pompele submersibile pot fi impartite in functie de scopul lor si sunt pompe submersibile pentru apa curata si pompe submersibile pentru apa murdara.

Ce sunt pompele de apa murdara?

O pompa pentru ape uzate aspira apa si impuritatile dintr-un subsol, o piscina, un iaz, un lac sau un rezervor. Dispozitivul are, de obicei, un motor cu o putere de 2-5 kW si o pompa. Acest tip de pompa de apa este proiectat pentru functionare continua. In plus, dispozitivul este protejat de inghet. In cele mai multe cazuri, dispozitivele de acest tip sunt instalate in sisteme statice. Acestea pot fi utilizate pentru pompele marine, cu un debit de la 80 la 2000 l / sec, si pentru modelele domestice cu un debit de la 400 la 2000 l / sec.

Pompele pentru ape uzate sunt insensibile la contaminarea mixta. Ele pot fi utilizate pentru a aspira apa si impuritatile din subsolurile inundate si din alte ape. Dispozitivele de acest tip sunt adaptate pentru a face fata particulelor solide cu o granulatie cuprinsa intre 5 si 50 mm. In cazul pompelor submersibile pentru ape uzate, producatorul specifica in mod clar diametrul maxim al impuritatilor.

Un tip special sunt pompele submersibile pentru fose septice, care sunt echipate cu un tocator, care impiedica infundarea dispozitivului.

Mai multe detalii pe Neobral – expertul tau in pompe de apa

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *