Șapte trucuri pentru un living mai mare decât pare

Cine nu ar vrea să aibă o sufragerie spațioasă și primitoare? Dar dacă spațiul din sufrageria ta este limitat, nu trebuie să renunți la visul de a avea o cameră mare și impresionantă. În acest articol, dezvăluim șapte trucuri inteligente care vor face ca sufrageria ta să pară mai mare decât este în realitate.

1. Jocul de lumină și coloane de sticlă

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a face o sufragerie să pară mai mare este maximizarea luminii naturale și adăugarea de elemente înalte și sticloase. Prin instalarea coloanelor de sticlă în locuri strategice, vei crea senzația de spațiu deschis și mai mare în sufragerie. Luminile naturale vor pătrunde mai ușor în cameră, în timp ce sticla va oferi un aspect modern și sofisticat. Poți amplasa coloanele de sticlă în jurul ușii sau pe latura opusă a ferestrei pentru a crea un efect vizual impresionant.

2. Culori deschise și luminoase

Un alt truc pentru a face sufrageria să pară mai mare este alegerea culorilor deschise și luminoase pentru pereți și mobilier. Culorile palide, cum ar fi alb, bej sau pasteluri, vor da un aspect aerisit și luminos întregii camere. Evită culorile închise și puternice, deoarece acestea pot face ca spațiul să pară mai mic și mai închis. Alege nuanțe neutre și culori luminoase pentru a crea o atmosferă plăcută și spațioasă în sufragerie.

3. Oglinzi pentru reflexie

Plasarea oglinzilor mari pe peretele opus ferestrei poate crea iluzia de adâncime și poate reflecta lumina în cameră. Acest truc simplu poate face ca sufrageria să pară mai mare și mai luminoasă. Alege oglinzi mari și de calitate pentru a amplifica efectul. Poți opta pentru oglinzi cu rame elegante sau oglinzi fără rame pentru un aspect modern și minimalist. Amplasarea oglinzilor în locuri strategice, cum ar fi deasupra șemineului sau pe peretele principal, va adăuga un element de design interesant în sufragerie.

4. Mobilier multifuncțional

Optează pentru piese de mobilier care integrează spațiu de depozitare, cum ar fi canapele cu sertare sau măsuțe de cafea cu spațiu de depozitare ascuns. Acest truc inteligent te va ajuta să optimizezi spațiul din sufragerie și să păstrezi ordinea și organizarea în cameră. Alege mobilierul care se potrivește stilului și nevoilor tale, dar care are și funcționalitatea de a oferi spațiu de depozitare suplimentar. Astfel, vei avea un spațiu mai mare și mai aerisit în sufragerie.

5. Mobilier suspendat

Înlocuiește mobilierul greu și așezat pe sol cu piese suspendate pentru a crea un aspect aerisit și pentru a elibera mai mult spațiu vizual. De exemplu, în loc să optezi pentru o masă de cafea obișnuită, poți alege o masă de cafea suspendată care poate fi fixată de perete. Acest lucru va crea senzația de spațiu deschis și va permite luminii să circule mai ușor în cameră. De asemenea, poți opta pentru scaune suspendate sau rafturi suspendate pentru un aspect modern și practic.

6. Folosește draperii lungi și ample

O altă modalitate de a face sufrageria să pară mai mare este să optezi pentru draperii lungi care ating podeaua. Aceasta va crea iluzia de ferestre mai lungi și va completa aspectul camerei. Alege draperii în culori deschise și luminoase pentru a accentua senzația de spațiu. Draperiile lungi vor da un aspect elegant și sofisticat sufrageriei tale și vor crea iluzia de înălțime în cameră.

7. Folosește iluminatul corect

Plasează surse de lumină multiple în diferite zone ale camerei pentru a crea adâncime și a evita umbrele neplăcute. Folosirea unui singur bec de tavan poate face ca sufrageria să pară mai mică și mai întunecată. În schimb, amplasează lămpi de podea, lămpi de masă și alte surse de lumină în diferite colțuri ale camerei pentru a crea un aspect plin de viață și spațios. De asemenea, poți opta pentru iluminat reglabil pentru a putea ajusta intensitatea luminii în funcție de nevoile tale.

Prin urmarea acestor trucuri simple, vei transforma cu ușurință sufrageria ta într-un spațiu care impresionează și care pare mai mare decât este în realitate.

O sufragerie mică nu trebuie să fie un impediment în crearea unui spațiu confortabil și impresionant. Prin aplicarea acestor șapte trucuri inteligente, vei putea transforma orice sufragerie într-un loc spațios și plin de stil. Alege culorile deschise, maximizează lumina naturală și folosește oglinzi și mobilier multifuncțional pentru a crea iluzia de spațiu mai mare. Nu uita să folosești iluminatul corect și să pui accent pe detaliile de design interior pentru a completa aspectul sufrageriei tale. Cu puțină creativitate și planificare, vei avea o sufragerie care te va impresiona pe tine și pe oaspeții tăi. Sursa articol https://blogbiz.ro/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *