Transformă-ți casa cu 10 proiecte de bricolaj la prețuri accesibile

Transformă-ți casa cu 10 proiecte de bricolaj la prețuri accesibile

Proiectele de bricolaj au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece proprietarii de case caută să-și îmbunătățească spațiile de locuit fără a da banii.

Cu câteva instrumente simple, câteva materiale și puțină imaginație, oricine poate transforma orice cameră din casa sa cu proiecte de bricolaj la prețuri accesibile. De la tapetarea unui perete de accent până la refinisarea mobilierului, există nenumărate modalități de a face un spațiu să pară din nou nou, fără a fi nevoie să cheltuiți prea mulți bani sau timp.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a vă înfrumuseța casa este pur și simplu rearanjarea mobilierului – deplasarea în jurul canapelelor și meselor poate crea un aspect complet nou pentru o fracțiune din cost.

Înlocuirea feroneriei de pe dulapuri și uși este, de asemenea, o modalitate excelentă de a le oferi un upgrade, păstrând în același timp bugetul.

1: Vopsirea unui perete caracteristic

Pictarea unui perete caracteristic în casa mea a fost unul dintre cele mai satisfăcătoare proiecte de remodelare pe care le-am finalizat vreodată.

A fost un proces lung, de planificare și execuție a proiectului, dar a meritat fiecare secundă. Am început prin a selecta nuanța perfectă de culoare pentru perete; nu este o sarcină ușoară având în vedere toate opțiunile mele!

După ce am făcut câteva cercetări, în cele din urmă am ales un verde măsliniu deschis despre care știam că va completa celelalte nuanțe deja prezente în camera mea. Odată ce mi-am selectat culoarea, a venit timpul să adun materialele necesare, cum ar fi grund, pensule de vopsea și capace pentru role. Cu totul gata de plecare, era timpul să începem pictura!

Am avut mare grijă când pictam fiecare secțiune a peretelui; folosind mișcări metodice lente, cu detalii fine în jurul fiecărui colț și pervaz.

2: Instalați rafturi plutitoare

Instalarea de rafturi plutitoare în casa mea a schimbat jocul. Nu numai că arată șic și modern, dar oferă și spațiu de stocare suplimentar, fără a ocupa prea mult spațiu. Având aceste rafturi, mi-a permis să mă deplasez în jurul articolelor care altfel ar fi ocupat imobile pe alte suprafețe, cum ar fi mese, dulapuri sau blaturi. Acum pot să păstrez lucrurile organizate și accesibile. De asemenea, pot afișa unele dintre articolele mele decorative preferate, care pot ajuta la personalizarea spațiului și îi pot conferi mai mult caracter.

Îmi place cât de ușor este să instalezi rafturile plutitoare – tot ce ai nevoie sunt ancore și șuruburi pentru gips-carton. Este o soluție rapidă și necesită instrumente sau expertiză minime; oricine o poate face! În plus, există atât de multe opțiuni, încât veți găsi cu siguranță cea mai potrivită pentru nevoile dvs. de stil.

3: Creați o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare

Recent am decis să preiau provocarea de a crea o măsuță de cafea cu depozitare în casa mea. Acest proiect a fost o modalitate minunată de a deveni creativ și de a crea legături cu familia, oferind în același timp spațiu suplimentar de stocare de care aveam cu adevărat nevoie.

Am început prin a găsi materialele și instrumentele potrivite necesare, precum lemn, cuie, șuruburi, ferăstrău și șmirghel. Pentru a mă asigura că fiecare piesă este exact ceea ce mi-am dorit să fie, am petrecut ore întregi măsurând cu atenție fiecare parte a proiectului.

A urmat partea grea: construirea.

După ce am asamblat cadrul mesei mele de cafea folosind adeziv pentru lemn și șuruburi, am trecut la adăugarea unor detalii mai complicate, cum ar fi benzi de lemn încrustate în suprafața superioară, pentru un plus de fler de design.

Ultimul pas a implicat transformarea acestuia într-un spațiu de depozitare funcțional. Pentru a face acest lucru, am adăugat sertare dedesubt pentru depozitarea obiectelor mici sau a revistelor.

4: Construiți o stație de grătar în aer liber personalizată

Crearea unei stații personalizate de grătar în aer liber în grădina mea a fost un proiect interesant pentru mine. Am fost inspirat să construiesc stația datorită pasiunii mele pentru grătar și divertisment. Am vrut să-mi duc capacitățile de găzduire la următorul nivel și să creez un spațiu unic în care să mă pot distra cu ușurință.

Primul pas al acestui efort a fost cercetarea instrumentelor și materialelor necesare pentru a finaliza lucrarea. După ce am adunat toate lemnele, șuruburile, cuiele, echipamentele și accesoriile necesare pentru grătar, m-am apucat de treabă!

Asamblarea postului de grătar personalizat în aer liber a luat timp și dăruire, dar a fost o experiență plină de satisfacții, trecând cu atenție fiecare detaliu. Construirea cu precizie a permis utilizarea maximă a spațiului disponibil în zona grădinii mele.

În plus, personalizarea mi-a oferit libertatea de a proiecta exact așa cum mi-am imaginat; asigurându-vă că această stație de grătar în aer liber este unică!

5: Construiți o căsuță de joacă pentru copii

Când eram copil, visam să am propria mea căsuță de joacă în grădină. Părinții mei aveau o curte mare și mi-am imaginat petrecând multe ore jucându-mă cu prietenii mei sau pur și simplu bucurându-mă de aerul proaspăt în propria mea ascunzătoare specială. Când familia noastră s-a mutat recent într-o casă nouă, a fost ocazia perfectă pentru mine să fac acest vis să devină realitate.

Eu și tatăl meu ne-am propus să construim propria noastră casă de joacă de la zero și până acum a fost o experiență incredibil de plină de satisfacții. A trebuit să cercetăm și să planificăm înainte de a putea începe, dar odată ce a început construcția, progresul a fost rapid.

Este atât de interesant pentru amândoi să vedem cum viziunea noastră se conturează încet; s-a pus fundația și acum se construiesc ziduri! Rezultatul final va fi un loc incredibil de imaginație unde copiii își pot explora creativitatea fără limite.

6: Reciclarea sticlelor vechi într-un corp de iluminat

Reciclarea sticlelor vechi într-un corp de iluminat este o modalitate excelentă de a da o viață nouă a ceva care altfel ar fi aruncat. Este o sarcină ușoară care poate avea ca rezultat o decorare frumoasă, modernă și durabilă a casei.

Am avut norocul să găsesc două sticle goale de vin din același lot și am decis să le folosesc pentru acest proiect. Am început prin a curăța bine sticlele cu apă caldă și săpun, apoi am folosit niște hârtie abrazivă pentru a îndepărta eventualele etichete rămase lipite de ele.

Apoi a venit timpul pentru partea distractivă – proiectarea și asamblarea propriului meu corp de iluminat unic!

Am ales niște sârmă de cupru pe care le-am răsucit împreună într-un model interesant, atașându-l bine în jurul gâtului fiecărei sticle folosind lipici fierbinte.

7: Instalarea unui contrablat de bucătărie 

Instalarea unui contrablat pentru bucătărie a fost unul dintre cele mai pline de satisfacții proiecte de îmbunătățire a locuinței pe care le-am finalizat vreodată.

Nu numai că a fost relativ ușor de făcut, dar bucătăria mea pare complet transformată! Procesul a început odată cu alegerea plăcii – am ales o plăci de mozaic de sticlă care avea un amestec frumos de culori albastru și alb.

După achiziționarea tuturor materialelor necesare, am procedat la îndepărtarea oricărui material existent care se afla în spatele chiuvetei și zonei aragazului.

Odată ce zona a fost curată, am instalat placă de ciment ca bază pentru placare. După aceasta, am început să așez șiruri de plăci folosind un adeziv special conceput pentru plăci de mozaic de sticlă. După aproximativ două zile de chituire și curățare a excesului de adeziv, noul meu contrablat de bucătărie era complet!

A fost uimitor cât de mult mai vibrantă a apărut bucătăria mea după ce i-am adăugat doar un element.

8: Construiește un focar pentru un foc de tabara în aer liber 

Una dintre cele mai plăcute îmbunătățiri ale casei pe care le-am făcut vreodată este să construiesc un focar în aer liber în grădina mea.

Mi s-a părut extrem de satisfăcător și ușor de finalizat, iar acum am un spațiu minunat în care prietenii, familia și vizitatorii se pot aduna în jurul unui foc puternic. Nu numai că procesul de construire a propriei mele focare a fost mai ușor decât mă așteptam, dar mi-a oferit și un punct focal atrăgător pentru curtea mea.

Pentru a începe să-mi construiesc focul, am căutat mai întâi diferite metode online, astfel încât să pot determina care dintre ele mi se potrivește cel mai bine.

După ce m-am hotărât ce consumabile să cumpăr – cum ar fi pietre mari și armături metalice – am început să pun fundația cu ajutorul prietenilor.

Odată ce pasul a fost finalizat, am putut începe să stivuim pietrele într-o formă circulară în jurul armăturii metalice până când a ajuns la înălțimea dorită.

9: Faceți o grădină de plante aromatice de interior 

Am fost întotdeauna un grădinar pasionat, bucurându-mă de recompensele de a-mi vedea plantele crescând și înflorind. Recent, m-am hotărât să accept o nouă provocare: să-mi cresc propria grădină de plante interioare!

Cu unele cercetări și planificare, amenajarea unei grădini de plante interioare a fost surprinzător de ușoară și accesibilă. După ce am selectat mai multe ierburi precum busuiocul, pătrunjelul și arpagicul, care erau ușor de cultivat în interior, am achiziționat ghivece mici, pământ și suplimente nutritive pentru plante.

Amenajarea grădinii din bucătăria mea nu numai că a adăugat o pată frumoasă de culoare camerei, dar a și umplut-o cu parfumuri încântătoare din ierburi.

Îngrijirea grădinii mele interioare de ierburi este acum parte din rutina mea zilnică; de îndată ce mă trezesc dimineața, le verific pentru a mă asigura că primesc suficientă lumină solară și apă. Satisfacția de a avea grijă de acest mic colț de natură îmi luminează ziua!

10: Transformați mobila veche cu vopsea cretă

Vopseaua cu cretă este un mediu versatil care vă permite să transformați cu ușurință mobilierul vechi în ceva frumos și nou. Este una dintre cele mai populare opțiuni pentru proiectele de bricolaj, deoarece este ușor de utilizat și oferă un finisaj neted, mat, cu o acoperire excelentă.

Nu numai că vopseaua cu cretă aduce un nou aspect interesant mobilierului îndrăgit, dar poate fi folosită și pe aproape orice suprafață, inclusiv pe lemn, metal, plastic și chiar material. Cu rechizitele și instrucțiunile potrivite, puteți schimba aproape orice piesă de mobilier din casa dvs. cu vopsea de cretă.

Un lucru grozav despre vopseaua cu cretă este că nu sunt necesari pași de pregătire complicati înainte de a începe să pictați. Nu este nevoie să șlefuiți sau grunduiți suprafața în prealabil; Pur și simplu curățați ușor piesa cu apă și săpun, apoi lăsați-o să se usuce complet înainte de a începe.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *