Cum faci o tapiterie pentru scaun?

Cum faci o tapiterie pentru scaun

Absolut cel mai simplu mod de face tapiteria unui scaun in cateva miscari. Transforma-ti mobila intr-o dupa-amiaza.

Dintre toate proiectele de bricolaj existente, sunt putine care pot avea un impact atat de mare ca retapitarea. Singura capcana?

Tapiteria poate fi deseori in afara taramului bricolajului mediu, cu pliuri complicate, ciupituri, cusaturi si finisaje lasate cel mai bine in mainile capabile ale profesionistilor care stapanesc aceasta meserie.

Dar nu va temeti, mestesugari dornici de a face asta: Recuperarea scaunului vechi este un proiect de tapiterie care este surprinzator de usor – nu este nevoie de cusaturi.

Este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face si care schimba cu adevarat experienta unui spatiu„, spune Ella Hall, fondatoarea Stitchroom, un studio de tapiterie personalizat din New York.

Cititi mai departe pentru a vedea cum puteti transforma un scaun intr-o singura dupa-amiaza – si aflati sfaturile lui Hall pentru a obtine un aspect de nivel profesionist!

Vei avea nevoie de pentru tapiteria unui scaun:

  • Scaun detasabil
  • Un pistol de capsare
  • Foarfeca
  • Surubelnita
  • Tesatura cu greutate pentru interiorul tapiteriei
  • Tesatura subtire pentru husa de protectie
  • Bumbac (optional)

Cum se recupereaza un scaun vechi prin retapitare

  1. Intoarceti scaunul cu susul in jos si desurubati toate suruburile care tin scaunul in pozitie. (Folositi un burghiu electric pentru a accelera cu adevarat lucrurile!) Scoateti scaunul.
  2. Intoarceti scaunul si indepartati materialul existent, folosind o surubelnita plata pentru a scoate capsele. Cele mai multe scaune tapitate profesional vor avea o bucata subtire de tesatura pe spate, numita capac de praf; daca al tau are, indeparteaza mai intai aceasta, apoi indeparteaza tesatura scaunului.

Sfat: Daca batatura de sub tesatura scaunului este veche sau uzata, acesta este momentul sa o inlocuiti. Daca scaunul este in stare buna, il puteti recupera si fara a indeparta tesatura existenta, spune Hall; adaugati doar un alt strat de vata intre tesatura veche si cea noua pentru a evita ca acestea sa se frece, ceea ce ar putea cauza daune in timp.

  1. Folositi vechea tesatura ca sablon pentru a taia noua tesatura, adaugand cativa centimetri pe fiecare parte pentru a va asigura ca piesa este suficient de mare.

Sfat: Asigura-te ca alegi o tesatura cu greutate pentru tapiterie. Noi am folosit o catifea performanta de pe eMag (www.emag.ro/catifea-performanta), care este rezistenta la scurgeri si pete. Atunci cand determinati metrajul, lasati aproximativ 4 centimetri in plus pe fiecare parte a scaunului. Daca scaunul dvs. este inaltat, asigurati-va ca includeti inaltimea partii laterale in masuratori.

  1. Intoarceti scaunul cu partea dreapta in sus si asezati tesatura deasupra, ajustand pana cand aceasta este centrata. Intoarceti cu grija fara a misca tesatura si fixati cu pioneze lejer cele patru colturi. (Puteti indeparta aceste capse mai tarziu; ele sunt acolo doar pentru a impiedica tesatura sa se deplaseze in timp ce o capsezi la locul ei).
  2. Incepeti sa capsati! Pentru cele mai bune rezultate, spune Hall, veti dori sa incepeti din centrul fiecarei parti, lucrand spre colturi, mentinand tesatura intinsa. Nu faceti niciodata o parte intreaga pe rand – in schimb, introduceti una sau doua capse pe fiecare parte, apoi partea opusa, apoi celelalte doua parti. In acest fel, tesatura ramane uniform distribuita.
  3. Colturile sunt locul unde lucrurile tind sa devina putin mai dificile. In functie de tesatura (si de preferintele tale personale), s-ar putea sa fie nevoie sa faci unul sau mai multe pliuri; cel mai bine este sa experimentezi pana cand arata bine, spune Hall, apoi sa capsezi in pozitie.
  4. Taiati excesul de tesatura, lasand aproximativ un centimetru sau doi de depasire.
  5. Folosind vechea husa de praf ca sablon, taiati o noua bucata de tesatura usoara si solida, apoi capsati-o peste partea din spate expusa a scaunului pentru a acoperi orice margini dezordonate.

Sfat: Desi nu este necesara o husa de praf, aceasta va face ca piesa sa arate mai bine finisata. Hall sugereaza sa folositi un material de amenajare a teritoriului – o tesatura poliesterica subtire, neagra, pe care o puteti gasi ieftin pe www.emag.ro/tesatura-poliesterica sau la magazinele de bricolaj.

  1. Reatasati sezutul la scaun. Pentru un credit suplimentar, treceti un abur sau un fier de calcat (la setarea de caldura adecvata) peste scaun pentru a ajuta materialul sa se conformeze. Si asta este – stai pe spate si bucura-te de noul aspect al scaunului tau!

Sfaturi de transformare din vechituri

Cautati un scaun pe care sa il tapituiti din nou?

Mergeti la piata de vechituri, la o vanzare de etichete sau la un targ de antichitati. Acestea sunt cele mai bune locuri pentru a obtine mobilier de recuperat, deoarece cele super zgariate sau rupte sunt vandute la pret redus.

Pentru o retapitare super usoara, veti dori un obiect ale carui parti tapitate sunt separate de baza sau de cadru si care are o forma dreptunghiulara, patrata sau trapezoidala.

Gandeste-te la banci cu varfuri tapitate, scaune cu scaune din tesatura sau otomane cu rame din lemn sau metal. O modalitate buna de a va da seama din prima daca un obiect va fi un bun candidat este sa il intoarceti si sa cautati capsele unde este fixata tesatura dedesubt – sau marginile tesaturii in sine.

Unele piese pot avea o hartie sau un carton care acopera marginile tesaturii, asa ca, daca vedeti asta, dar partea tapitata este detasabila, ar trebui sa fiti in regula.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *